"Tiden på Kapells har verkligen format mig som människa. Folkhögskolan är en trygg och stöttande miljö där man är omgiven av likasinnade och entusiastiska människor. Pedagogerna besitter en otrolig kompetens och skaparglädje som inspirerar en till att hela tiden utvecklas. Här får man vanan att arbeta hårt och man uppmuntras till att våga utmana sig själv, vilket gör att folk i regel utvecklas i raketfart. Jag upplevde att jag fick alla verktyg som förberedde mig för både vidare studier och för yrkeslivet. 

Utbildningen är fantastisk i sig men gemenskapen som uppstår är helt oslagbar. Jag har fått vänner för livet som jag fortfarande har glädjen att arbeta tillsammans med i mitt yrkesliv.

För dig som är intresserad av att utvecklas musikaliskt, sceniskt, sångtekniskt och själsligt så rekommenderar jag dig, från botten av mitt hjärta, att studera på Kapells!"

"Jag kunde nästan ingenting om opera, jag hade bara sjungit 2 arior när jag började på Kapells och idag är jag operasångare och kompositör."

"Vi hade väldigt bra gemenskap, jag fick vänner för livet, lärde mig att ta hand om mig själv och att bo och jobba med andra. Jag fick tid att fördjupa mig i det jag gillar."

"Det var utvecklande för alla även för de som inte forsatt med opera."

"Jag skulle rekommendera utbildningen extremt mycket, till alla som har ett intresse för musik!"

"Folkhögskolan är en fantastisk plats att växa på!"  

"Att studera på Kapells innebär fantastiska möjligheter. Det erbjuder en fri och tillåtande miljö där du har möjlighet att utveckla ditt skapande i en miljö tillsammans med andra konstnärliga själar och hängivna, kunniga lärare och pedagoger. Att studera på Kapells ställer också krav på dig. Ju mer du engagerar dig i din tid och dina studier, desto mer får du ut av dem. Du får utrymme att testa på och prova att göra saker som du kanske inte hade gjort annars, utan att behöva vara rädd för att skämma ut dig eller känna att du måste bevisa dig för någon. Liksom många andra upplevde jag en tillåtande, uppmuntrande och kreativ fristad under min tid på Kapells."